Longji rijstterrassen

De Longji Rijstterrassen zijn gelegen bij Longsheng. Deze rijstterrassen worden ook wel Dragon's Backbone (Draken ruggengraat) genoemd. Longji is circa 500 jaar geleden aangelegd tijdens de Yuan-dynastie. De rijstterrassen van Longji zijn niet enkel een toeristische attractie, maar ze worden nog steeds gebruikt om rijst, thee en andere ingrediŽnten te telen.

Beneden in de vallei heb je nog een van de vele etnische minderheden: de Red Yao vrouwen. Zij zijn gekend om hun ontzetten lange haren (tot bijna 1.8 meter lengte). Je kan allerhande souvenirs aanschaffen bij de Red Yao vrouwen.

Het leuke aan de rijstterrassen is dat je langs de paden door de rijstvelden kan wandelen en kan genieten van het uitzicht. Er zijn twee uiterste punten; de lokale bevolking noemt deze pieken Nr. 1 en Nr. 2. Op deze plaatsen kan je de rijstterrassen bewonderen vanuit vogelperspectief, al neerkijkend op de vele plateautjes. Tijdens de lente zijn de rijstterrassen als een spiegel daar ze gevuld zijn met water en er geen begroeiing is. In de zomer kleuren de rijstterrassen groen. In de herfst is de rijst klaar om geoogst te worden en dan kleuren de rijstterrassen goud-geel.

Er is een klein dorpje in het centrum van de rijstterrassen. De lokale bevolking transporteert er nog alles met paard en kar, daar er geen wegen zijn, maar enkel kleine, kronkelende baantjes die uit trappen bestaan. Het is heus wel wat klimmen op sommige plaatsen, maar dat maakt dat je op adem kan komen met een panorama om U tegen te zeggen!

Terug naar het reisverslag