Nagarkot

Nagarkot heeft een reputatie als de ideale halte plek om te genieten van een Himalaya uitzicht vanuit het balkon van het hotel. Het dorp staat vol met hotels, gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de Himalaya. Een bezoek aan Nagarkot tussen oktober en maart zal bijna altijd beloond worden met een prachtig uitzicht, maar de bergen zijn berucht voor het verdwijnen achter de wolken op bepaalde dagen. Het kan erg koud worden in Nagarkot dus warme kleding voorzien is noodzakelijk.

Nagarkot bestaat alleen vanwege het uitzicht, want er is niet veel anders in het dorp. Maar wat uitzicht. Vanaf ieder duidelijk punt op de bergkam, kun je genieten van een panorama van de Dhaulagiri in het westen tot de Mount Everest en Kanchenjunga in het oosten, via Ganesh Himal (7406 m), Langtang Lirung (7246 mt), Shishapangma (8012 m), Dorje Lakpa (6795 m) en Gauri Shankar (7146 m). De meest populaire plek om te genieten van de pracht en praal is de uitkijktoren, gelegen op 2164 m op de heuvelrug met een 360 uitzicht bij zonsopgang.

Een populaire route is de gemakkelijk 2 3 uur wandeling rond Nagarkot, bekend als het landschap van terrasvormige heuvels, bossen, velden van mosterd bloemen en geruisen van de lemen boerderijen behorend tot Tamang en Gurung bevolking.

Terug naar het reisverslag