Voettocht naar Santiago de Compostela

Camino Frances

Dit is een persoonlijke weergave van mijn ervaringen over mijn voettocht naar Santiago de Compostela.

Ik ben op 09/06/2010 in Neerpelt met de trein vertrokken naar Saint-Jean-Pied-de-Port waar mijn wandeling op 10/06/2010 startte. In Brussel-Zuid heb ik volgens afspraak Dieter ontmoet, die samen met mij deze camino liep.

Ik wil er vooral nog eens de nadruk op leggen dat dit mijn persoonlijke ervaring is. De weersomstandigheden, lopen met of zonder blaren, je leeftijd, je gevoelens hebben een enorme invloed op snelheid, gevaar en moeilijkheid. De kostprijs van de reis is ook afhankelijk van wat je zelf wil. Slaap je in herbergen of privé, eet je elke dag een pelgrimsmenu of zorg je voor je eigen eten, drink je 's avonds graag een pint of niet.

Ik wil alle mensen bedanken die ik ontmoet heb, die een vriendelijk woord voor Dieter en mij hadden, al was het maar een bon camino of bon viaje, de pelgrims waar we samen een pint mee dronken, waar we 's avonds mee praten, waar we samen mee aten, de uitbaters van de albergue, kortom alle mensen die we ontmoet hebben.

Dieter wil ik wel speciaal bedanken, voor zijn steun, zijn gezelschap, de gezellige avonden, onze gesprekken en de stiltes tijdens de wandelingen.

Guido